12. Kovacica – Novi Sad. Andet B, Beograd

Fredag d. 25. juni.

Stikord. Køb af kunst, Vojkan Morar, Serbiens bedste pølser, Museets afdeling i Beograd, Farvel til Lone. Ankomst til Novi Sad.

Vil du se alle billederne fra hele turen kan du se galleriet på siden Rejse 2010.

Tilføjet efter hjemkomsten:

Så forlod vi hotel Relax efter at have sagt pænt farvel til høns og gæs. Først hævede vi penge og vente tilbage til galleriet, for hver at købe et af Dobrosav Milojevic’s værker.

188_24 Billede af Dobrosav Milojević 189_24 Billede af Dobrosav Milojević

Derefter gik turen til Vojkan Morar og hans mor i Jabuka, en køretur på under 30 km, i retning mod Beograd. Det var meget hyggeligt og afslappende at besøge Vojkan og Desa igen. Desa diskede rigtigt op for os, hjemmebagte kager og serbiens bedste pølser – ifølge Vojkan kommer folk fra Tyskland for at købe pølser hos slagteren i Pancevo. I galleriet kan du se mere fra besøget

Lone og jeg købte også hver et billede, desværre har jeg ikke foto af dem. Vojkans billeder er nørdede og dybt orginale, kan vel næppe betegnes som naivistiske, så er det i hvert fald en ny form for naivisme. Du kan se hans billeder her . Foto giver ikke Vojkans billeder fuld retfærdighed. De fine detaljer og de næste tre-dimensionale billede kommer ikke frem. Hans mors billeder kan du se her– og dem kan man ikke kalde andet end naivistiske og meget fine værker.

Efter besøget kørte jeg Lone til lufthavnen i Beograd. På vejen kom vi forbi den afdeling af museet i Jagodina, der åbner til oktober. Det ser godt ud – måske Badstuegade, Lerup Kirker, de fire butikker fra “Alfabetiske butikker i X dimensioner” og de to landskabe rfra “Tidernes Landskaber” kommer til at blive udstillet her, idet det skulle vise international naivistisk og marginal kunst her-

Selv forsatte jeg til Novi-Sad (Serbiens næst største by). Og havde besvær med at finde et sted at spise, samme oplevelse havde Lone og jeg på vej hjem fra Rozalija. Der gjorde vi hold i Zrenjanin (Serbiens 6. største by). Og selv om begge byer har smukke bymidter med et hav af fortovscafeer, ja stor set i en række ned igennem alle gågaderne, så kan du kun få drikkevarer og is. Men mon ikke det ændre sig de kommende år? I galleriet kan du se en plads bag domkirken, går du lidt op af gaden der fører ind til denne lille plads, så ligger der et spisested, som jeg vil have valgt hvis jeg havde fundet det aftenen før. I stedt enten jeg på et italiensk sted for enden af gågaden. lige over for parken, som du kan se i galleriet i næste post.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.