13. 4xB. Novi Sad – Kecskemét

Lørdag 26. juni
Stikord for dagen. Smuk by, Borg, Sur tolder, øl festival i regnvejr, bøf med løg som desværre ikke blev fotograferet.

Vil du se alle billederne fra hele turen kan du se galleriet på siden Rejse 2010.

Tilføjet efter hjemkomsten. Novi Sad er en smuk ord, jeg mener at have læst et sted at det er Serbiens perle. Der er en smuk borg, med et fint museum (som også kunne inspirere en naivist). Borgen var ved at gøre klar til exitfestivalen. Også torvet og gågaden med de pastelfarvede huse kunne nok være et motiv for mig. Novi Sad har en meget smuk park. Se lidt af det hele i galleriet.

Så kørte jeg til Kecskemétt. Og oplevede de ungarnske toldere med nidkærhed vogte EU’s grænser. Alle biler blev gennemrodet. Som jeg forstod det efter cigaretter, det var i hvert fald det den lille tolder med stikkende øjne og hvide bomuldshansker, sagde mange gange mens han undersøgte Berlingoen og dens last. Så selv om køen foran mig kun var på 10 biler – så tog det mindst 90 minutter. Her vil jeg nødig sidde i kø i sommerferietrafikken – prøv evt. grænseovergangen ved  Kelebija på rute 53 i stedet for den ved m1/E75 ved Horgos, hvis du skal over grænsen mellem Serbien og Ungarn.

Gik en tur i Keckemet da jeg kom frem til Fábián Panzió – det regnede dog, der var ellers lagt op til ølfestival i byparken med vel små 100 boder, men der var intet publikum – og spiste en fantastisk bøf på restauranten rundt om hjørnet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.