14. 4xB. Kecskemét- tredje B Budapest

Søndag 27. juni.
Stikord: Panzion Fabian, Legetøjsmuseet, Naivistisk kunst museum, Folkekunst museum, 4 kirker, ensrettede veje, Hotel Palazzo Zichy, Kunstindustrimuseum, Etnografisk museum, Gerbeaud, Menza, Budapest contra København. Flinke folk.


Vil du se alle billederne fra hele turen kan du se galleriet på siden Rejse 2010.

Det var en fin morgenmad på Fábián Panzió. Og så gik turen ud i Kecskemét. Som du kan se i galleriet for såvel at se på jugendarkitektur, men allervigtigt Museum of Hungarian Naive Artists. Museet ligger lige ved siden af Szórakaténusz Toy Museum and Workshop, som også er et besøg værd. Jeg forsøgte også at besøge Museum of Hungarian Folk Art and Handicrafts, men det har mærkelig nok lukket om søndagen.

Kecskemét er berømt for sit rådhus i Art Nouveau tegnet af arkitekten Ödön Lechner i 1893. Arkitekten har også stået for andre bygninger i byen, du kan se et liste over bygningerne i byen på siden Monument på byens hjemmeside. Ödön Lechner  har i øvrigt også stået for Rådhuset i Zrenjanin som jeg så d. 24. Byens centrale torv er præget af tre kirker Big Catholic Church, Calvinist Church og Franciscan Church.

Udstillingen på Museum of Hungarian Naive Artists er meget fin. Den var varieret og der var mange orginale værker både med hensyn til motiv og udførsel. Det var en god oplevelse og der var meget inspiration at hente. Jeg har købt en bog der omtaler kunstnerne i samlingen.

Derefter gik turen de små 90 km til Budapest. Lone havde anbefalet mig at besøge etnografisk museum i Budapest – mandag har museer lukket. Jeg fandt Hotel Palazzo Zichy og gik straks efter mit mål, nåede dog også at se kusntindustrimuseet, der er mest intressant for sin arkitektur – igen tegnet af Ödön Lechner. Og det etnografiske museum var intressant og havde “link” tilbage til nogle af de naivistiske billeder i Kecskemet – interiøer fra huse var her i fuld størrelse. Fik en kage på Geraud – det høre sig til, men det er nu en lidt en turistfælde. Men fandt et fint sted at spise – i en gade med mange restauranter med udendørsservering. Besøg Menzas websted og se adressen.

2 kommentarer til “14. 4xB. Kecskemét- tredje B Budapest”

 1. Hej Dorte
  Det er ret underholdende at læse din blog. Håber du nyder arbejdsferie – det lader det til.
  Ville gerne opdatere dig på nogle organisationsændringer, som er blevet kommunikeret idag og træder ikraft per dags dato.
  Afdelingen Management indgår fremadrettet i Akademiet og Salg og Marketing. Helen, Jørgen og Solvejg refererer fremadrettet til Jakob, Gustav og Jesper til undertegnede. Vi skal jo så nok have flyttet lidt rundt, men jeg tror ikke det betyder noget for din plads. Vi skal have de to gode kollegaer integreret “ovre hos os” – det bliver næste skridt.
  Jeg skal igang med at forberede mig til arbejdsgruppemødet på SLF i morgen – Jakob H. er gået på sommerferie og er dermed officielt ophørt hos os. Vi mailes ved. Skriv hvis du har nogle spørgsmål.
  Mvh Malene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.