15. 4xB. Budapest – fjerde B Bratislava

Mandag d. 28. juni.
Stikord: Markedshal, Buda, fiskebastionen,  Holland-Slovakiet.


Vil du se alle billederne fra hele turen kan du se galleriet på siden Rejse 2010.

Efter en fin hotelmorgenmad, gik  turen forbi og igennem Markedshallerne og derefter over til borgen på Buda-siden af Budapest. Boderne i markedshallen er fantastiske, det kan ses i galleriet – der var til sidst desværre ikke mere batteri tilbage i fotografiapparatet – men der var også inspiration til motiver at hente. Fiskebastionen var under restaurering så jeg kunne ikke få den allebedste vue over pestsiden – men Budasiden var også ok.

Budapest er en rigtig stor by, København er en provinsby ved siden af. Alt er 3xså stort, kirker, parlamenter, pladser o.s.v..
Budapest er en ren by, de spuler og fejer, og på affaldskurvene – som der er mange af – hænger der et askebæger. Jeg så mange der lige tog det sidste hiv af cigaretten, for kort efter at skodde den i askebægeret. Så selv skod var der ikke på gader og stræder. Det kunne danskerne nok lære noget af – se også denne artikel fra Politiken “Hvert cigaretskod koster København to kroner”.

Efter at have set på Budapest i5 timer, ventd jeg tilbage til Hotellet og hentede bilen og kørte de 200 km til Bratislava. Fandt Milan og lejligheden. Gik en tur ned i centrum. I alle andre byer kunne man se VM-fodbold udendørs på cafeer. Men ikke i Bratislava – det skulle man ind i caferne for at se Slovakiet blev slået af Holland 1-2 i 1/8 dels finalen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.