16. 4xB. Invitation til ferniseringen

Tirsdag d. 29. juni.
I dag fik jeg pr mail invitationen til ferniseringen fra Chefkurator Katarina Ciernia (Efternavnet betyder sort ifølge translate.google.dk). Du kan se den her: INSITA2010 Indbydelse til galla-åbning ellers har den mest stået på afslapning, vask m.m.

Apartement Dubrovics. Parkometermand. Den blå Kirke og den gule skole. Hotel Kyev. Forskel på hilsen på serbisk og slovakisk. Stikordene uddybes snarest.

Vil du se alle billederne fra hele turen kan du se galleriet på siden Rejse 2010.

Tilføjet efter hjemkomsten.
Apartement Dubrovic er heldigvis en kølig – men også lidt mørk – lejlighed. Den ligger i en høj stue i en gade med mange træer. I dag har jeg ordnet lidt i gallerierne her på bloggen og naturligvis også været en tur rundt i Bratislava og blandt andet set på kunsthåndværk. Som du kan se i galleriet er der indført p-afgifter. Det er skrabekort, der kun gælder en time. Kortene købes af en parkometermand, der står på sit gadehjørne hele dagen. I galleriet kan du også se den blå kirke og den gule skole. Den blå kirke var sat i stand i 2007, men siden er den gule skole næsten blevet færdig restaureret. Spændende at se de afsluttende håndværksmæssige opgaver, der bliver udført i den bagende sol. Begge bygninger er tegnet afÖdön_Lechner. På wikipedia er de i listen over bygningsværker fra hans hånd listet således:

Så på min tur har jeg set mange af de bygninger Ödön Lechner er berømt for såvel i Serbien, Ungarn og Slovakiet. Et tilfælde, men en tur der er værd at tage for sin egen skyld.

Én kommentar til “16. 4xB. Invitation til ferniseringen”

 1. Hej kære familie . Håber i for nogle rigtig gode dage sammen og har godt vejr lig det vi har i Danmark pt.
  Tillykke med din invitation. Hvis du skal afsted igen, så sig til i god tid. Muffin er ret populær i kvarteret nu, så den er velkommen igen. I går ville både naboen og genboen lufte den samtidig; men problemet blev løst; de er begge to ret seje udi kommunikation.
  Vi havde selv en god tu r til Zoo i Hamborg og slendretur i Flensborg, hvor vi spiste på byens bedste cafe.
  Nu skal vi på kanotur på Haderslev Dam. Muffin får barnepige igen.
  Bortset fra ham den høje Plum med cykelhjelm er alle accepteret.
  Muffin er 2 timer i skole hver dag, en time i social adfærd og en time i hovedstød med bolden. Det går fremad, Kræver måske at den skal gå et år om, men hvad. Den snakkede da med 3 hunde på heden i går aftes uden at snappe efter dem..Britt og Jens gør også en stor indsats.

  Håber jeg en dag kan skrive goder historier om vores barnebarn, Frida.
  Håber også snart at se familien igen og har en masse sund landbrug med mælkeproducenter at vise frem.

  KH morfar F

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.