19. INSITA. Turist i Bratislava

Skal du bo i Bratislava så anbefales apartementos nr. 29 og sikkert også de andre lejligheder fra samme udlejer: Milan Petrik.

Slovakisk retFørste aften spiste vi slovakisk, fik spinat og hønsebryst i lerpotter, og drak den gode slovakiske øl til. Og også andre gange stod den på slovakiske retter. Den du ser på billedet er gnocci – dumplings på engelsk – med bacon og creme fraiche – Slovenske Halusky hedder retten – det smagt godt trods den noget kedelige grå farve. I hvertfald på U remeselníka der ligger i forbindelse med det slovakiske kunsthåndværkscenter Uluv.

Som andre steder er det italienske køkken godt.

Vi spiste på au cafe på Donaubredden over for National galleriet. Specielt er deres kalvekød anbefalelsesværdigt, der er masser af kød, men bestil alligvel tilbehør til, på tallerkenen er der ikke meget af grønt og grovt. Deres brød er ikke så godt. Det var det derimod på Kogo der ligger på den smukke bouldevard Hviezdoslavovo Nám. Min familie var meget begejstret for deres rødvin af mærket KARPATSKÁ PERLA . Den hed VARIETO Frankovka modrá , Jeg fandt et par flasker fra vinbonden, og har bragt her til landet. Så skal vi drikke den en dag, vi er samlet i sommerhuset. Så bliver det spændende, om de stadig syntes den er lige så god.

    img_1176.JPG  img_1124.JPG  img_0929.JPG

 img_1108.JPG  dscf2254.JPG

Og selv om vi spiste ud hver aften med to – tre flasker vin eller godt øl og med dessert- og som I kan se er portionerne ikke små -, så blev kostprisen pr. dag omkring de 150 -200 kr. pr person og det er tilmed inklusiv drinks en gang i mellem. Så det kan snildt gøres for under det halve.

Men en bager butik så vi ikke. Det kunne der gøres en forretning ud af.

Skriv et svar