4. 4XB. Vel ankommet til Zlatibor.

Torsdag 17. juni.
De knap 900 km til Budapest gik gnidningsløst, og jeg fandt nemt Lone Villaume, som skal med på kolonien. Men turen var ikke vibreringsløst. De dårligste motorveje jeg har mødt er de tjekkiske, de er bygget af betonfliser, og specielt det inderste spor er forfædelig. Der har alle de tunge lastbiler fået fliserne til at forskubbe sig. Og så skal man om ikke igennem Prags centrum, så noget der ligner, på det almindelige vejsystem. Så tjekkiet har været den trafikmæssige dårligste oplevelse. Jeg tror landskabet omkring Dresden er det smukkeste på den tur. Glæde mig til at besøg Budapest igen på tilbagevejen, nåede onsdag aften at orientere mig og Lone gav nogle gode hint. Blandt andet det etnografisk museum skulle være et besøg værd.

De omkring 650 km til Zlatibor var en fin oplevelse. Først meget flad landskab, med de forbløffende små marker der giver det smukke kludetæppe, der ses når man kommer til Beograd via luftvejen. Fra Nova Sad, hvor vi kørte lidt vest over, men stadig mod syd, kom vi igennem de smukkeste bjerge. Her i Zlatibor er der grundlæggende smukt, egentlig en vild natur, som næsten er kvalt i en blanding af Bakken, feriehuse ved legoland og “smarte” butikker.

Berlingoen kørte upåklageligt, men er alligevel lige nu på værksted. Det højre vindue, vil ikke op. Men det sket lige før ankomsten til Zlatibor, det bedst tænkelige tidspunkt, når det nu skulle ske. Det bliver ordnet i dag. (Er ordnet, dog mangler der en reservedel så ruden kan ikke sænkes  – men til gengæld var det på museets regning – det må Plith ordne når jeg kommer hjem)

Vil du se alle billederne fra hele turen kan du se galleriet på siden Rejse 2010.

2 kommentarer til “4. 4XB. Vel ankommet til Zlatibor.”

  1. KL 7, lørdag morgen blev prinsensen luftet og så vil den godt have 1 time mere, selv om den har sovet roligt og godt i fodenden i 10 timer.
    Så den og vi har det fint her i Haderslev og håber på nogenlunde vejr i weekenden.
    Fortsat god tur til dig Dorte. Det var hyggeligt med dit besøg.

    Sidder og leder på nettet efter den bedte og billigste ferie i varmen med afrejse 3 eller 4 juli.

    KHF

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.