8. 4xB. Fødselsdagssang

Mandag 21 juni.
Asmus bliver 30 år i dag, så derfor skal han have denne sang fra de serbiske frøer:

Frøerne lever i søen ved Zlatibor og er meget kvækkende især ved aftentid.

Klokken 10. kørte vi ud til en “landsby” som den serbiske filmeinstruktør  Emir Kusturica har bygget til at optage film i. Emir Kusturicia fik de gyldne palmer i 1995 for Underground.

Om eftermiddagen kom Serbisk TV forbi så vi stille op i kolonistil, med mange billede på banen. Jeg blev  spurgt, hvad jeg mente om serbiske kunst.

Vil du se alle billederne fra hele turen kan du se galleriet på siden Rejse 2010

Tilføjelse efter hjemkomsten:

Da jeg blev spurgt om, hvad jeg mente om serbisk kunst, svarede jeg, at jeg mest havde set det på 14th Biennial of Naive and Marginal Arts, og så her på den 15. koloni. Men at det der kendetegnede serbisk kunst var dens mangfoldighed og åbenhed over for forskellig udtryk. Det indtryk er der ikke ændret ved her tre uger efter hjemkomsten. Og her tror jeg den danske kunstscene kan lære meget. Tænk hvis der i Danmark blev arrangeret kunstnerkolonier eller andet, hvor kunstnere, man mener har en orginalt udtryk, kan møde andre – ikke ligesindede – men orginale på andre måder, og se hvilken inspiration, der kom ud af det. Og den akademiske/mainstream kunst i Danmark, hvor mange gange har den inviteret sig selv til fest hos “outsider”-kunstnere, der ikke har samme udtryk i og/eller indgangsvinkel til kunsten?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.