Biennale: Dagbog 10. oktober

Den 10. oktober forlod vi hotel med vores bagage ved 9 tiden og gik ind til byen, hvor vi drak en kop the på en cafe. På Hotellet hang der på alle værelserne naivitisk kunst:

Kl. 11 mødtes vi med Nina Krstec og det ungarske medlem af juryen Velerija Balasz Art på museet. Nina havde pakket en samling kataloger til os hver. Jeg fik betalingen for værket “Badstuegade” som fremover skal hænge i Museets samling – fra juni 2010 i den internationale samling i Beograd. Lone og jeg blev også d. 15. Colony of Naive and Marfinal Art. Så jeg skal til Serbien igen til næste sommer. Der er lidt om d. 14 koloni på Museets hjemmeside.

Derefter kørte museets chauffør os ind til Beograd. Uden sikkerhedssele – det bruger man ikke i Serbien fortalt chafføren, der til Lones skræk kørte mere end 150 km i timen. Vi blev sat af foran den serbiske billedhuggere Milan Stanisavljevic’s lejlighed. Milan kom ned fra 19 etage og hjalp os op – han taler kun serbisk. Egentligt var det meningen at hans datter Ivana også skulle komme – hun maler og taler engelsk. 

Vi tilbragte nogle timer i Milans selskab, og fik serveret dejligt brød, røget kød, ost og frugt. heldigvis kom Milans nevø på et tidspunkt, han kunne tale såvel engelsk som tysk. De skulle om aftenen til fodboldkamp: Serbien – Rumænien. Omkring klokken 6 blev vi sat på en bus og kørte ind til centrum. Folk i bussen var meget hjælpsom. De hjalp os med køb af billeter, stenpling af samme, udstigning og vej til hotellet. Vores indtryk af serbier er kun imødkommenhed, venlighed og opmærksomhed.

Efter at have indlogeret os på hotel Majestic, spiste vi ude i byen – masser af kød. Der var fest i byen da vi gik hjem. Serbien slog Rumænien 5-0 og kvalficerede sig til VM i sydafrika. (Danmark slog samtidigt Sverige 1-0 og kvalficerede sig til VM)

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.