Fastelavns boller

Lige nu er jeg ved at bage fastelavns boller. Opskriften er fra Jyske Tidende for år tilbage – de bliver normalt meget luftige og lækre, det er de mange æg.

Dej:

• 100 g smør
• 2 dl mælk
• 25 g gær
• ½ tsk. salt
• ½ dl sukker (hellere lidt for lidt end for meget)
• 4 æggeblommer
• ca. 6 dl hvedemel.

Smørret smeltes. Tilsættes mælk. Når temperaturen er ca. 37 C udrøres gæren heri. Alle de andre ingredienser tilsættes (Bemærk melet er ca. –dejen skal ikke blive for stiv, men må heller ikke klistre). Hæver mindst ca. 30 min.

I mens laves cremen.

Fyld:

• 3 æggeblommer
• Vanille (1½ tsk. vanillesukker eller korn fra en stang vanille)
• 2-3 spsk. sukker
• 3 tsk. maizena
• 3,5 dl fløde 13 % (jeg plejer at bruge halv piskefløde og halv mælk)

Fløden varmes op til kogepunktet. Imens røres æggeblommerne med vanille og sukker og maizena. Fløden hældes over. Hæld tilbage i gryden (gerne igennem en sigt – så fjernes de der ulækker tråde fra æggeblommerne) og kog op under omrøring, kog i 2 min. Hældes i en skål til afkøling.

Udrulning:
Dejen rulles ud i en stor firkant (ca 70×65), så tynd som muligt på et melet bord. Denne udskæres i firkanter på 13-15cm x 13-15 cm (jeg får ca. 20 boller ud af denne portion dej). Der lægges en spsk. creme på hver firkant. Fold hjørner ind over så kanter dækker hinanden lidt. Fold et lille styk af de nye hjørne ind (Bollen bliver lidt ottekantet). Tryk godt sammen så cremen ikke løber ud. Sæt dem på plader med bagepapir.

Stilles til hævning i ca. 15 min

Bagning:
Ifølge den oprindelige opskrift skal de bages i 15 min ved 225 C. Min erfaring siger mig at 10 min er mere passende, 15 min er for meget.

Pyntes med glasur (bollerne kan godt fryses, men så skal det være uden glasur)

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.