Fødselsdagsfødselsdagslagkage

I anden runde af #DRbagedyst havde jeg planlagt at tilegnet min “mesterværksopskrift” til professor Svend Brinkman, for hans hyldest til traditionerne i bogen ”Stå fast – Et opgør med tidens udviklingstvang”. Det 7. bud i denne ”selvhjælpsbog” er: ”Dvæl ved for-tiden” – for uden traditioner fra fortiden findes der intet meningsfuldt.

Temaet for udsendelse var fødselsdag: Der skulle bages theboller  (favoritopskrift), Dannebrogskage (den hemmelige udfordring) og en fødselsdagstemakage (mesterværk). Og med Brinkmans kloge ord og min egen aversion mod kager, som andet end kager, valgte jeg at tema skulle være fødselsdag. I øvrigt blev udsendelsen to optaget d. 29. og 30. april. Den 29. april blev jeg 60 år. Så mesterværketopskriften kunne ikke blive til andet end en fødselsdagsfødselsdagslagkage. Du finder opskriften her: Fødseldagsfødseldagslagkage – er hyldest til en traditionel fødselsdag (pdf).

Kagen består af en havregrynsbund og to tranebærbunde, cremen er hvid chokolademousse med anissmag, pynten er er marcipan med indrullede dannebrog og lysholder af Kongen af Danmarks bolscher, anbragt i en marengsmidte Jeg nåede at prøvebagekagen tre gange og planlægge serveringen m.m.. Se mere i galleriet – og ja det er så også en flagkage – og der er også andre farver end gult i mit univers. Rød er fødselsdagsfarven:

Du finder opskriften til flotte mesterværker der blev bagt i fødselsdagstemaet her: Fjeldkage, Ballonkage 1, Minnie Mouse-kage, Le Mans-kagePrinsessekage, Kolonihavekage, Påfuglekage, Bikage, Ballonkage II.

Skriv et svar