Glæde 2. Kunst i foråret i Frankrig

Med fare for gentagelse. Der er travlhed på udstillingfronten. To ferniseringer inden for 14 dage – en søndag den 22. marts i Dronninglund i Nordjylland og en i Vernuil sur Avre i Frankrig lørdag d. 4. april. Du kan læse mere om udstillingen i Frankrig og se værkerne på blogposter på naivisten.dk: Festival Náif. Indbydelse til fernisering og Udstilling i Frankrig

Udstillingen glæder jeg mig til. Det er der flere grunde til.

Den første er at der på udstillingen er 140 andre kunstnere med fra 27 verden. De viser 1200 værker, der alle er naivistiske. At se alle de naivistisk værker fra hele verden bliver en oplevelse. Det bliver en slags studietur.

Den anden er at det sker i Frankrig, i den lille by Vernuil sur Avre 12o km vest for Paris. Så det bliver også en rejse mod et forår i Paris, når jeg deltager i ferniseringen. Der bliver masse af inspiration.

Det tredje er at at naivistisk kunst er højt estimeret i Frankrig.Udstillingen åbnes af ingen ringere end den franske kulturminister Christine Albanel. Og der er modtagelse af kunstnerne på rådhuset.

Den fjerde er at de danske naivister er specielt inviteret til at udstille deres værker og vi er en 6-7 danske naivister, der alle skal bo på Hotel Saumon. Så det bliver også en kollegial fælles tur. 

2 kommentarer til “Glæde 2. Kunst i foråret i Frankrig”

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.