Godtroende art

Johnny Gilberg – en anden naivist – vidersendte en mail, hvori Jacques Dubois inviterer alle danske naivister til d. 5. Verdens Festival for Naiv Art i Normandiet i 2009. Johnny foreslog mig at være koordinator på opgaven, idet han ikke selv kan et ord fransk. Jeg er vist ikke den rigtige at uddelegere opgaven til, min fransklærer Rene – Aalborg Katedralskole i 1970’erne – sagde at jeg var så dum til fransk, at jeg burde tage en sæk over hovedet inden jeg kom ind til timerne.

goggle Translate forsøgte jeg at oversætte det medfølgende dokument – et referat fra d. 4. festival – fra fransk til dansk. Her er en smagsprøve på resultatet:

Men vores største stolthed var at se 80 kunstnere fra hele Europa og endda Argentina som Isabel GUIDI, alle indsamlet på scenen i Hall of Verneuil. Som det var smukt! Vi sad i en endelig måde 4th verden Festival, der vil Verneuil i verden ved at fremme mediernes Godtroende art. Dette er et stort menneskeligt eventyr, der er værd at leve. De onde og jaloux kan ikke længere noget imod os.

Det lyder som noget vrøvl, men også som en franskmand, der slår ud med armene og taler med stor entusiasme. Godtroede art er ifølge google dansk for l’Art Naïf.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.