Grønne pandekager med limesmør

Til julefrokosten i Tandselle havde Doddi lavet pandekager med spinat. Opskriften er fra “Plenty”af Yotam Ottolenghi De smagte rigtigt godt, her er opskriften på dansk. Opskriften er til 3- 4 personer.

250 g spinat
110 g mel
1tsp bagepulver
1 æg
50 g smeltet usaltet smør
½ tsk salt
1 tsk stødt spidskommen
1,5 dl mælk
6 springløg (ca. 100g) fint skåret
Grøn chili
1 æggehvide
Oliveolie til stegning

Lime butter
100 g blødt usaltet smør
Revet limeskal (1 lime)
1 ½ tsk limjuice
¼ tsk salt
½ tsk pepper
1 tsp hakket koriander
½ hvidløgsfed
¼ tsp chili flakes eller paprika

Lav først smørret. Rør smørret blødt og tilsætte de øvrige ingredienser. Rul det til en rulle. Sæt det i køleskab.

Spinaten vaskes grundigt. Lade den falde sammen i en gryde med lidt kogende vand. Køle af. Pres væden us af spinaten og hak den groft.

Bland pandekagedejen. Mel, bagepulver, hele æg, smeltet smør, salt spidskommende og mælk piske sammen til den er jævn og uden klumpet. Tilsæt fintskåret forårsløg, chili og spinat og bland med en gaffel. Pisk æggehvide stiv og fold den ind i dejen.

Olivenolie varmes på en pande. To spiseskefuld dej til hver pandekage – pandekagen skal være ca 7 cm i diameter og 1 cm tyk. – pres forsigt dejen ned. Steg i ca.2 min på hver side til pandekagen er gylden-grøn. Hold pandekagerne varme til de alle er bagte.
Server tre varme pandekager pr person og placere limesmør på toppen.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.