Hængt ud på et museum

Dorte Marcussen (*1955)
Dorte Marcussen blev født i 1955 i Kolding. Hun bor og arbejder overvejende i Århus og gælder i dag som den kendeste danske udøver af naivistisk kunst. 1979 afsluttede hun hendes uddannelse til cand. agro på København Universitet. 10 år senere debuterede hun som kunstner.

Marcussen udstiller i forskellige Museer, Galerier og Kunstforeninger. Derudover har hun haft offetnlige opgaver, eksempelvis udsmykningen af en børneafdeling eller for World Wide Found of Nature. Hende billeder viser byer, bygninger og butikker, men også landskaber og portrætter af mennesker og dyr.

Marcussen udtrykker sig i en typisk “naiv” stil: hendes opstillinger er mest flade, uden plastisk modellering og også uden farvemodulation. Billederne lever via deres farverighed og en overraskende placering af elementerne på billedfladen”

Ja det er min så vidt mulige ordrette oversættelse af, hvad der stod om mig på en plakette hængt op ved mine billeder hos Kunsthaus Kannen. Det har altid anet mig at det der står ved kunst m.m. skal tages med et gran salt. Den kendeste danske udøver af naivistisk kunst. Måske i dele af Europa, men vist ikke i Danmark.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.