Kgs. Nytorv 2. Pladsen er på plads

…. her lørdag kom pladsen helt på plads. Husenes facader er tegnet op. Kørebaner, cykelstier og fortoves forløb er fastlagt. Mønstret i pladsens belægning er angivet.

Pladsen på plads

Der er undervejs taget en del beslutning. Hvordan skal husene “bevæge” sig om hjørnerne? Hvilke elementer skal med på de facader, som ikke kan få lov at fylde det de egentlig gør? Hvornår begynder himlen og hvornår slutter husene? Hvad med vandet i Nyhavn? Og hvad med himlens samspil med pladsen og byens liv? Den del af processen kan jeg godt lide, måske fordi det ikke er en beslutning, der tages med fornuften og det kun er mig, der bestemmer. Jeg ser og forstiller mig flere løsningerne. Og så giver det sig selv, hvilken der er den rigtige. Sådan en beslutningsproces er suveræn, når alle eller forventes at blive hørt og få indflydelse – ofte, men ikke altid til det bedste – og der altid er en der kan overrule andres beslutninger – ikke altid til det bedste, men måske til det mulige.

Det tog lidt tid at få Harlekinsternenes mønstre i belægningen tegnet op. De er lagt i en slags “organiske forløb” der samler pladsen, den ovale midte og krinsen i en form. På værket bliver der kun en fjerdel af ternene af dem der er i virkeligheden, idet jeg har valgt at fjerne hver anden “streg”, der adskiller ternene.

Eksempel 1 på Harlekinstern Eksempel 2 på Harlekinstern

Og der blev brugt en del viskelæder

Viskelæder smulder. Kun en smule af det!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.