Naivister i Danmark

Knud Grothe fra Galleriet af samme navn i Charlottenlund fejrede årets påske-udstillingen med udgivelsen af bogen “Naivister i Danmark”. Bogen er skrevet af Ole Lindboe, der tidligere udsendte den nu udsolgte bog ”Smukt som uskyld”, om naivistiske malere.

I bogen er omtalt 35 nulevende naivistiske malere og kunstnere, der hver har fået to opslag i bogen. Du kan ved klik på billedet se en pdf-fil med, hvad mine to opslag indholder.
Opslag bog - side 94 og 95
Jeg er ikke vildt begejstret for den røde farver, men Knud har altid brugt den i forbindelse med udstillinger af naivistisk kunst. Knud får stor ros for mig for sit intiativ.
De der maler naivistisk i Danmark er en broget skare. En maler kan noget med farver og former. Værker af dem, der magter at få kunstværket til at skabe en fortælling, får min opmærksomhed. Værker af dem, der påtvinger publikum sin fortælling er jeg hurtigere forbi. Maleriets fortællingen er for mig noget helt andet end fortællingen i maleriet. Er der for tiden en tendens til, at når fortællingen i maleriet er nostalgisk eller morsom, så er det naivistisk (kunst)?

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.