Ny plade til Installationen – og længe leve mulighederne via nettet

Samlingsværket i Alfabetiske butikker i 3 dimensioner har efter sidste år salg af alle 29 værker med tilhørende plade hængt på en skæv reserveplade. Det så ikke godt ud.

På udstillingen “Så længe vi ler, lever vi”, der har fernisering i morgen i Kunstpakhuset i Ikast har Installationen fået en ny plade til samlingsværket. En 6 mm hvidmalet mdf-plade i målene 105cm x 114cm og med 12 velcrostrimler – løkkerne – til at hænge de 6 rækker butikker op i. Hvert værk er forsynet med fire dot – krogene. Men mest nyskabende i denne udgave af pladen er ophængssystemet.

 Ophæng set fra bagsiden inskrog.jpg

Bag på mdf-pladen har jeg boret et hul med et bor Ø10 mm 4-5 mm ned i pladen. Samtidigt har jeg på overkanten af pladen to steder ca 15 cm fra sidekanten boret 2 huller med 6 mm afstand med et bor Ø1,5 mm . De to små borhuller når det stor hule. Igennem de små huller har jeg trukket en stålwire med Ø1 mm og samlet den med en wirelåse af aluminimum. Wirelåsen kan “gemmes” i det store borehul. Ophængningen er således så skjult som muligt. Wiren kan efter oplysningen klare et træk på 7o kg. Jeg har beregnet at vægten af pladen er ca 6 kg og billederne også vejer ca 6 kg. 

Velcroen er bestilt hjem fra Indigoshop i England og wiren og låsene fra Michlar i Ølstykke. Det kunne ikke have lade sig gøre, hvis jeg skulle have støttet mig til Silvan. Så tak til Google, nethandel og de flinke folk begge steder.  Og tak til min nabounderbo, der lånte mig sin bormaskine.

I øvrigt har jeg lavet tre plader, det giver frihed når samligsværket skal sendes rundt. Pladen er besværlig at sende rundt, værkerne noget nemmere. Og er der igen en køber der vil have en hel version af samlingsværket, er en plade klar.

KategorierIkke-kategoriseretTags

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.