Ønskehaven (5:7)

OH5-Saksild-Strand_alle

19. maj 2009 kl. 20:00 på DR1 får min mor sine 2 minutter – eller måske mere – berømmelse. Sommerhusgrunden i Saxild er blevet udsat for Ønskehaven.
Omtalen hos DR er:

I 78 år har sommerhuset med en unik beliggenhed i første række ved Saksild strand været i familien Markussens eje. Og oldemor Else vil gerne fremtidssikre familiens samlingssted for kommende generationer med en større terrasse – et læsted og en kysse- kærestebænk ved havet.

For at bevare den skønne naturgrund må Ønskehave-holdet udføre et nærmest kirurgisk indgreb, når ønskerne skal indfries.

Marcussen er nu ikke med k – og da sommerhuset blev bygget det år min mor blev født, er huset nu 79 år. Helt korrekt skulle der stå at sommehuset har været i Mathilde og Viggo Christensen og deres efterkommeres eje i 79 år – lige nu er der 5 generationer der har boet i sommehuset.

Men udsendelse blev optaget i september 2008 – og så passer alderen. 

Det var Lene, der engang i 2007 skrev til Ønskehaven, om sommerhusgrunden og specielt trappen og terrassen, som hendes mor, moster og mormor i mange år havde snakket om skulle fornyes. Så glemte hun alt om det.

I vinteren 2007 var der så et første besøg af researcher, der kun talte med mig ved sommerhuset. Så glemte vi alt om det.

I marts 2008 var der besøg af fire mand høj: produceren, gartneren, arkitekten og reseacheren. Der var det vi kunne tromle sammen af familien mødt frem – Lene og Jacob dog ikke – der var under en uge til at Frida blev født. Og så glemte vi alt om det.

Og så i slutningen af august fik vi så besked om at de ville komme den 24-26 september – 10 mand høj. Tidspunktet var et ideelt valg, som man formentligt vil kunne se i udsendelsen var det et fantastisk vejr. Det var en god oplevelse. Billedet øverst er taget af Svend Thomsen – og ligger stadigt hos DR. Billedet herunder er taget af Lene, klikker du på det kan du se det større:

Sommerhuset 2008

4 kommentarer til “Ønskehaven (5:7)”

  1. Fin udsendelse. Og godt at se, at man her tager hensyn til naturen. Læskærmen er genial Hvor finder man tegningen?
    Mvh.
    L. Krabbe

  2. Jeg tror nok, at jeg i min tidligere mail, hvor jeg roste udsendelsen, – og læskærmen, (efterlyser tegningen til denne) oplyste fejl i min mailaddresse. . Prøver igen.
    Mvh.
    L.Krabbe

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.