Ophavsret igen, igen

Min gode kollega Bo bor på Nørre Allé her i Århus. En dag kom han og Billede fra vinduet i genbrugsbutikken fortalte, at genbrugsbutikken lige ved siden af hans bopæl, har pyntet udstillingsvinduet med et tryk af et naivistisk landskab. Landskab med Sommer og folk paa cafe. 2007. Bo mente, at det godt kunne være et af mine værker. Men det benægtede jeg kategoriske, for der  findes intet tryk af mine landskaber. Jeg foreslog Bo han skulle tage et foto af vinduet. Måske jeg så kunne fortælle hvem der er kunstneren bag det naivistiske værk. Og som den flinke unge mandBo er tog han et fotografi og sendte til mig. Bo havde ret, det er mit værk Genbrugsbutikken har benyttet. Nemlig Landskab med sommer og folk på cafe. Jeg har været forbi butikken og fortalt at det gør man ikke, slet ikke hvis man ikke først har spurgt! Men selvfølgelig er det også lidt flatterende, at de i genbrugsbutikken syntes at et af mine landskaber pynter i vinduet.

Men altså: Benyt aldrig en kunstners billede til noget som helst uden at have spurgt om lov!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.