Ophavsret krænket!

Lene var kvik, da hun var inde på facebook. Hun så et af mine billeder, et sted hvor hun ikke havde forventet det. Et skærmdump blev taget – og her er beviset. Et helt tilfældigt firma, har brugt Landskab med bryllup og begravelse Landskab med bryllup og begravelse som blikfang for et produkt, der ikke har noget som helst relation til værket.

Og nej jeg er ikke beæret. Selv om firmaet bag annoncen havde spurgt så havde de fået et rungende nej. Og selv om deres produkt havde sammehæng med værket – en bedemand eller bryllupsarrangør – så er det en respektløs – og ulovlig – gerning, at bruge andres værker uhæmmet. Jeg har sendt skærmdumpet videre til copydan. Vil du benytte et af mine eksisterende billeder er det her du skal henvende dig, og du får ikke lov til at bruge et værk for blikfangets skyld. Det er også muligt at få malet et værk med et bestemt motiv, men skal det bruges ud over at hænge på en væg, så skal du betale for at gengive værket. Selv om du ejer værket, så ejer jeg de kunstneriske rettigheder – se ophavret-loven.

Men du må godt bruge mine billeder i et enkelt eksemplar på din hjemmeside – dog kun til ikke kommercielt brug – men det skal ske ved at du bruge koden. Koden for Landskab med bryllup og begravelse Landskab med bryllup og begravelse er:

<img src=”http://www.naivisten.dortemarcussen.dk/Image_Vaerker/04_Landska-ber/04_Landskab_med_bryllup.jpg”>.

Du skal oplyse værkets titel og mit navn samt linke til Transformeret fra et udsnit af mit 50 års portræt - nu med kort hår www.dortemarcussen.dk eller et af mine fire andre websteder  Et detalje på et hus - og du er på naivisten.dk En lille butik - måske butik 1A Agurken - den alleførste butik En detalje fra et landskab - og du er på besøg på bloggen Tidernes Landskaber Bryllupsmaleren er også en blog. Den bruges nu mest som gæstebog. Giv mig også besked om brug eller hvis du har problemer med at finde den sti du skal bruge i kode. Send mig en mail eller skriv en kommentar.

2 kommentarer til “Ophavsret krænket!”

  1. Hej Dorte

    Som jeg også fortalte, da jeg ringede har det på ingen måde været for at genere, være respektløs eller krænke din ophavsret og jeg fjernede øjeblikkeligt omtalte mindre end et minut efter.

    Jeg søgte på google “gratis billeder” og faldt der tilfældigt over dit billede, som jeg troede frit kunne benyttes og er slet ikke klar over titel eller andet tema i billedet. BEKLAGER

  2. — nej det er ikke for at genere, det ved jeg godt. Men søger man billeder på google står der altid “Billedet kan være beskyttet af ophavsretsloven” – og det er en god ide altid at gå ud fra at billeder på nettet er det. Jeg lader blogposten stå men har slettet firmanavnet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.