Opskrift på surdejsbrød

Årets sommerferieprojekt var at få udforsket surdejens muligheder og afdække nogle af dens hemmeligheder. Det er der b.la. kommet den billede-opskrift ud af – OBS klik på det første billede under hver overskrift. Opskriften er til to brød og skal helt og fuld krediteres Chad Robertson. Jeg kan kun på det aller varmeste anbefale dig at købe hans bog “Det gode brød”. Du kan finde opskriften i tekst og som pdf-fil her: Opskrift på surdejshvedebrød Læs også: Surdejsbrød i støbejernsgryde.

0. Kultur

1. Surdej

2. Dej

3. Dejen saltes

4. Vending

5. Første formning

6. Anden formning

7. Bagning x 2

8. Brød

Erfaringer: Vælg dit mel med omtanke. Friskmalet giver bedst smag – og opskriftens mængde af vand passer bedst hertil. Sjusk ikke med vendingerne. Temperaturen både af vand og andre ingredienser samt rumtemperatur har betydning. Optimalt er en rumtemperatur på 24-28 grader – der er i opskriften bud på, hvordan temperaturen kan hæves. Hav tålmodighed og “læs” hvornår din dej er klar til formning. Du bliver al for forvænt af den gode smag.

4 kommentarer til “Opskrift på surdejsbrød”

  1. Hej Dorte, tak for din meget instruktive og fyldestgørende opskrift på surdejsbrød 😁 Under kultur skriver du at du fodre kulturen med 1 spsk vand og 2 spsk vand hver dag??? Jeg formoder at du mener 1 spsk vand og 2 spsk mel? Eller tegner jeg fejl?

  2. Hej Dorthe! Jeg oplever at min dej bliver vildt våd og kan ikke arbejdes med. Har du noget bud på hvad jeg kan gøre forkert?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.