Pølsebrød

I går havde jeg efterårsferiebesøg af familien. Der blev serveret hotdogs med hjemmelavede pølsebrød. De bedste wienerpølserne i Danmark til hot-dogs er fra Haderslev fra Vollsted på NaffetHot-dog
Opskriften er tilpasset – mindre mængde og mindre sukker og ikke 120 g dej pr brød men i stedet 50-55 g – efter Claus Meyers opskrift på brødene i: De bedste hotdogs med rørt sennep og hjemmelavet-ketchup
Dej
500 g fint hvedemel
2,5 dl vand
12,5 g gær
20 g sukker
5 g salt
1 æg
40 g smør

Sådan gør du:
Rør gær, sukker og salt ud i vandet. Tilsæt mel lidt efter lidt. Når ca. halvdelen af melet er tilsat, så ælt æg og smeltet smør i. Tilsæt resten af melet, ælt dejen godt igennem, og lad den hæve lunt i 15-20 minutter.

Form pølsebrødene, ca. 50 g pr. brød – og lad dem hæve, til de bliver lette og luftige. Størrelsen på brødene kan du variere afhængig af den pølse, du har tænkt dig at servere dem med!

Bag pølsebrødene ved 200° i 12-14 min. Brødene skal kun være lysebrune, når de kommer ud, da de skal kunne tåle at blive varmet igen inden spisning.

Servering
Pølser fra Chr. Vollstedt på Naffet i Haderslev. Min liilebror har lært af en pølsemand – at pølserne skal lægges i kogende vand – og herefter skrues ned såvandet ikke koge mere for så sprækker pølserne – sammen med et løg og en skvat eddike. Det er med til at give pølserne til rigtige knæk.
Tilbehør: Tomatketchup, Sennep, Hakkede løg, Ristede løg, Agurkesalat, Remoulade

Én kommentar til “Pølsebrød”

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.