Kgs. Nytorv

Kongens Nytorv er en flot plads. Husene omkring den er karakteristiske og unikke. Den nye brobelægning er meget flot. Den må jeg male besluttede jeg tilbage i 2007. Planen var at få værket med på udstillingen hos Knud Grothe til påske 2008. Det blev det ikke.

Værket lå stille i et års tid. Men er nu i slutningen af 2009 under proces. Og forventes færdig til påskeudstillingen hos Knud Grothe i 2010 – det blev det.

Lærredet er 160×170. Eller i areal 75% større end værket “Amalienborg” som med de 125×125 er mit hidtidige største naivistiske værk.

Galleriet er opdateret sidste gang d 24. marts. Du kan se det færdige billede på naivisten.dk:Kongens Nytorv

Du kan også se processen som video:

Paletten før og efter maling af tøj på menneskene:

Paletten før der males tøj på Paletten efter der er malet tøj på

Hvad vej skal billedet vende? – Det er vist så god som besluttet at statuens kommer til at vende mod øst, så man ser den fra venstre side (altså hvis du står foran og kigger på hesten). Er det en rigtig beslutning. Giv dit besyv med i kommentar boksen nederst.

Nord Øst Syd Vest

12 kommentarer til “Kgs. Nytorv”

  1. Nu har jeg studeret de 4 billeder nøje og syntes først at “nordbilledet” så bedst ud, men øst er nu heller ikke tosset. Det bliver et godt billede og det er jo sjovt at man kan hænge det på 4 forskelige måder.

  2. Tak for det – håber andre også vil skrive deres mening. Det har betydnig for hvilken vej statuen på midten skal vende.

  3. Måske er det fordi man altid har set nord udgaven, der er det store blå himmel nederst, som det også er på øst udgaven.

  4. Jeg vil give Asmus og Lene ret i at nord og øst er bedst. Når jeg forestiller mig Kgs. Nytorv, ser jeg det oftest som når jeg lige er kommet op af metroen ved magasin – så det er nord der falder mig mest naturligt.

    Men alle er flotte ;)

  5. Som jeg ser Kgs. Nytorv i mit hoved passer Nord billedet. Der næst Øst billede. Syd og vest kan jeg næsten slet ikke få til at “vende rigtigt” og skal bruge for meget tid til at orientere mig.

  6. Østbilledet er i min verden det der passer bedst, det er sådan jeg ser det når jeg tænker på Kgs. Nytorv

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.