Rå mælk er populær og forbudt

Upasteuriseret og uhomogeniseret mælk dirkekte fra mælketanken smager bare af mere. Læse mere på foodculture.dk, hvor du også kan se en video om den fine råvare. På årets ‪#‎kvægkongres‬ kan du høre landets eneste distributør af rå mælk og topkokken Rasmus Munk fra Restaurant Tree Top fortælle om deres passion for den særlige råvare.

MEN en mælkeproducent har fortalt mig, at hans barn har fået forbud mod at tage mælk fra gårdens mælketank med i skole – det er ellers det eneste mælk barnet kan lide, barnet er jo godt vandt. Skolen har forbudt det – tænk hvis et andet barn kom til at drikke af mælken. Hvis jeg var skoleleder var der meget andet medbragt mad og drikke i diverse mere eller mindre rengjorte beholdere, som jeg ville være betydeligt mere nervøs for kom i de forkerte maver.

Enten må alle have det mad med man ønsker til eget forbrug – eller også må skolen stå for madlavningen, gerne af gode danske råvarer uden tilsætningsstoffer. Og tænk at fortælle et barn, at den mælk faren produceret er farlig. Tankeløst og dumt og urimeligt. Skolen skulle heller fortælle børnene om forskellen på gode råvarer og underlødige fødevarer samt lærer børnene om god hygiejne. Nye generationer må have lært at mad og fødevarer ikke er farligt, men noget, der er essentielt sådan rent energi- og næringsmæssigt, men så sandeligt også når det gælder nydelse og livskvalitet.

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.