Sort og hvidt på forårsudstillingen

Selv om man som mig er glad for mange farver og spillet mellem dem, kan jeg sagtens lade sig fange af værker, som virker med få farver eller “fravær” af farver.

Et smukt eksempel herpå er Pernille Feilberg (DK, f. 1974) værk af og leg med silke.

Eller Kevin Hviids “papkasserum”

Og Tom Reynolds (GB, f. 1985) snittegning.

Foto af Pernille Feilbergs værker, Kevin Hviids og Tom Reynolds værker ligger på www.idoart.dk og er fotograferet af Rikke Luna.

Sort/grå/hvid er også værkerne af Marcie Miller Gross (US) og af Ann Iren Buan (NO). Foto af de to værker ligger på kunstforum.dk og er fotograferet af Trine Otte Bak Nielsen. Stramt og blødt.

Sort er også Barbara Knezevic (IE, f. 1977) kube med titlen More than the sum of our parts (2011) der består af 9.000 sorte Crayola farvestifter, smeltet og støbt i en kubeform. Måske har jeg det noget svære med den, fordi jeg skal have forklaringen i Udsagn til Forårsudstillingen 2012.pdf for at forstå værket. Til gengæld syntes jeg at Hanne Mago Wiklund (SE, f. 1981) hvide værk Liminal Space Protection against hard surface (2011) er både morsomt og udfordrende.

Jeg er vist mest til værker, der kan skabe fortællinger hos mig, når jeg ser eller røre ved det.  Form, farver, struktur, mønstre, materiale, håndværk o.s.v.  skal flytte min forestillinger ved at jeg ser og fornemmer, ikke ved at få at vide – eller rationelt forstå – hvad meningen er.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.