Te-kage

Te-kagen fra Sigrid Fugls Bagebog er en af min yndlingskager – jeg havde kagen med på arbejdet. Min kollegaer bad om opskriften, her er den:

Ingredienser
3 æg
225 g sukker
75 g smør
reven skal af 1 citron (sommetider bruger jeg også lidt lime)
saft af 1 citron (evt delvis lime)
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 dl mælk
rasp til formen – eller for den med bagepapir.

Glasur
100 g florsukker
2-3 tsk. citronsaft
lidt reven citronskal
3 spsk. fintsnittede friske mynteblade eller citronmelisse

Fremgangsmåde
Pisk æg og sukker skummende. Rør det smeltede smør i.
Tilsæt citronskal og citronsaft
Bland mel med bagepulver, sigt det og rør det i dejen skiftevis med mælken.
Hæld dejen i en smurt raspdrysset springform (22-23 cm).

Bages på nederste rille i forvarmet ovn ved 175°C i ca. 45 min. Lad kagen afkøle lidt i formen, før den tages ud på risten og afkøler helt.
Rør florsukker og citronsaften ensartet. Tilsæt citronskal og de grønne blade blade og bred glasuren over kagen. Ofte pynter jeg blot med bladene evt. sammen med lidt kandiseret citronskal.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.