Teddy’s første brød

Min nyeste investering er en Teddy røremaskine. Dens første opgave var at ælte dej til surdejsbrød. Opskriften kan du se ved at kigge i blogposterne i kategorien
surdejsbrød.
Surdejen var lavet af kulturen kl 8.00. Kl. 16.00 kom surdej, mel og vand i i kedlen, og Teddy kørte i 5. minutter ved lav hastighed. Efter ½ time kom der salt og en lille smule mere vand i, og så fik dejen 10 minutter ved lav hastighed. . Herefter hævede dejen i tre timer. Den blev “vendt” efter en time og efter to timer. Og ellers blev den formet og fik lov at hvile sådan som det nu står i opskriften. Dejen stod herefter i køleskabet natten over og blev bagt næste morgen.
Jeg valgte en lav hastighed på Teddy, fordi jeg tænkte at gluten-kæderne skulle kunne følge med – som det ses af billederne hævede dejen fint.

Teddy med sit første brød
Teddy med sit første brød
Brød
Brød
Sprød skorpe
Sprød skorpe
Fine huller - fin hævning
Fine huller – fin hævning

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.