WordPress – platformen II

Denne post erstatter posten  WordPress – platformen fra 10. februar 2009.

Denne blog denne blog med domænet dortemarcussen.dk og de tre andre blogs naivisten.dk, bloggen der dokumentere mine udstillinger og billeder Alfabetiske butikkers i X dimensioner helt egen blog bloggen Tidernes Landskaber – der er subdomæner til dortemarcussen.dk – i familien har følgende specifikationer og platform:

Bloggen er WordPress 2.9 – altså på dansk. Den ligger på en Linux-server med PHP version 5.2.2 – PHP-version 5 er minimumskravet for en fornuftig afvikling af bloggen – hos Surftown.dk.

En blog består af forskellige filer, der skaber strukturen på bloggen og gør det muligt at administrere – oprette indlæg, sider og skifte udseende mm. på bloggen – samt en database. Begge elementer ligger på nettet, så du kan tilgå din blog fra alle pc’er med internetadgang. I kontrolpanelet hos surftown.dk er det mulig via en et-klik løsning, at installere WordPress på din server.

Ved hjælp af temaer og plugin – software-udvidelser – ændrer du din WordPress blogs standardopsætning.

Bloggen er født med et standard-tema. Temaet bestemmer, hvordan bloggens lay-out er i browseren. Det kan ændres. Mine blogs har alle temaet K2. Et tema er skrevet på engelsk. Hvis du vil have temaet på dansk, skal du have fat i en oversættelsen til dansk – det får du via en mo-fil. En sådan da_DK.mo for K2 kan du hente på mads.eu. Derudover her jeg har tilpasset designet – temaet style.css – bl.a headerens højde, skrifttyper, samt farver og størrelsen på skriften – det er det der bl.a. gør at link har forskellige farver på de forskellige blogs.

Jeg har rettet i oversættelsen af mo-filen – blandt andet hedder kategorier på abXd’s blog nu variable. Oversættelsen sker via redigerings programmet Poedit. Til det skal der indlæses en po-fil da_DK.po, den henter du også mads.eu. Her kan du også læse om, i hvilken mappe på serveren mo-filen skal placeres.

Der findes et hav af WordPress-plugins – lige i dag 7.835. På min blog bruger jeg følgende seks plugins:

Plugin Bemærkning
Akismet Filtrer spam blandt kommentarerne fra. Dette plugin følger med ved installeringen af WordPress-bloggen.
Contact
Form 7
Via den kan man design forskellige former for kontaktformularer – også afstemninger m.m. – bl.a. formularen på siden “Kontaktformularen
Display
widgets
Gør det muligt at bestemme på hvilke sider de forskellige menuer i sidebarene skal være. Skulle gerne gøre det nemmere at finde rundt.
Kan vist ikke administrere mere end 150 sider og det giver lidt problemer på abXd.dortemacussen.dk
NextGEN
Gallery
Billederne, gallerierne og showene – er det plugin, der administrer billederne, og bl.a. gør det muligt at skabe Alfabetiske butikker i X dimensioners helt eget liv på nettet.
Pluginet har et tilknyttet administrationsmodul, som gør det nemt at uploade billeder og lave miniature i forskellige størrelser. Du kan også sortere i gallerier og kopier billeder – og deres oplysninger – fra det ene galleri til det andet.
Newsletter Newsletter gør det muligt at tilmelde sig Naivistens Nyhedsbrev.
Administration af til- og afmeldinger sker automatiske og nyhedsbrevet administreres fra bloggen og ikke fra e-mailkontoen.
Shockingly
Simple Favicon
Viser det lille billede – favicon – i browservinduet.

denne blog naivisten.dk, bloggen der dokumentere mine udstillinger og billeder Alfabetiske butikkers i X dimensioner helt egen blog bloggen Tidernes Landskaber

VideoPress Kan det samme som i wordtube. Gør det derudover muligt for andre at sætte filmene via funktionen embede ind på andre websteder. Er kun i bruge på abxd.dortemarcussen.dk, hvor pluginet bruges til abxd-tv. Kræver en Wordpress-konto med VideoPress upgrade.
wordTube Uploader, administrer og viser film. Skaber endnu mere liv på mine blogs.

2 kommentarer til “WordPress – platformen II”

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.