WordPress – platformen

Denne post er erstattet af  posten WordPress – platformen II fra 2. januar 2010.

Denne blog denne blog med domænet dortemarcussen.dk og de tre andre  blogs  naivisten.dk, bloggen der dokumentere mine udstillinger og billeder Alfabetiske butikkers i X dimensioner helt egen blog bloggen Tidernes Landskaber – der er subdomæner til dortemarcussen.dk – i familien har følgende specifikationer og platform:

Bloggen er WordPress 2.7 – altså på dansk. Den ligger på en Linux-server med PHP version 5.2.2 – PHP-version 5 er minimumskravet for en fornuftig afvikling af bloggen – hos Surftown.dk.

En blog består af forskellige filer, der skaber strukturen på bloggen og gør det muligt at administrere – oprette  indlæg, sider og skifte udseende mm. på bloggen – samt en database. Begge elementer ligger på nettet, så du kan tilgå din blog fra alle pc’er med internetadgang. I kontrolpanelet hos surftown.dk er det mulig via en et-klik løsning, at installere WordPress på din server.

Ved hjælp af temaer og plugin – software-udvidelser – ændrer du din WordPress blogs standardopsætning.

Bloggen er født med et standard-tema. Temaet bestemmer, hvordan bloggens lay-out er i browseren. Det kan ændres. Mine blogs har alle temaet K2. Et tema er skrevet på engelsk. Hvis du vil have temaet på dansk, skal du have fat i en oversættelsen til dansk – det får du via en mo-fil. En sådan da_DK.mo for K2 kan du hente på mads.eu. Derudover her jeg har tilpasset designet – temaet style.css – bl.a headerens højde, skrifttyper, samt farver og størrelsen på skriften – det er det der bl.a. gør at link har forskellige farver på de forskellige blogs.

Jeg har rettet i oversættelsen af mo-filen – blandt andet hedder kategorier på abXd’s blog nu variable. Oversættelsen sker via redigerings programmet Poedit. Til det skal der indlæses en po-fil da_DK.po, den henter du også mads.eu. Her kan du også læse om, i hvilken mappe på serveren mo-filen skal placeres.

Der findes et hav af WordPress-plugins – lige i dag 4.154. På min blog bruger jeg følgende seks plugins:

Plugin Ver Bemærkning

Akismet

2.2.3

Filtrer spam blandt kommentarerne fra. Dette plugin følger med ved installeringen af WordPress-bloggen.

cforms

10.2

Kontaktformular – lige nu kun i brug på abXd

K2 Disable Widgets

1.0-RC7

Er knyttet til temaet K2 – går at menuerne i sidebaren kan være forskellig fra side til side

NextGEN Gallery

1.0.2

Gallerierne og showene – er det plugin der gør det muligt at skabe Alfabetiske butikker i X dimensioners helt eget liv på nettet.

Pluginet har et tilknyttet administrationsmodul, som gør det nemt at uploade billeder og lave miniature i forskellige størrelser. Du kan også sortere i gallerier og kopier billeder – og deres oplysninger – fra det ene galleri til det andet.

Shockingly Simple Favicon

1.7.0

Viser det lille billede i browservinduet.

wordTube

2.1.0

Uploader, administrer og viser filmene. Skaber endnu mere liv på mine blogs.

3 kommentarer til “WordPress – platformen”

  1. Kære Dorte,

    Har du fået NexgGen til at fungere på wordpress? Plugin’et installeres fint, men det ser ud til at der er nogle rettighedsproblemer. Og selvom jeg tildeler fulde rettigheder (777) til den mappe, hvor Nextgen opretter under-mapper, så kan jeg stadigvæk ikke få lov til at skabe nye gallerier fra admin-delen:o( Er så ked af det. Har du noget input? Fungerer dit upåklageligt?

    Vh
    Anders Peter Schultz

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.