22. 4xB. INSITA 2010

Lørdag d. 3, juli. Eftermiddag.

.. og så var det tid til fernisering. Kig i galleriet og se lidt mere. Også at, jeg i år – i modsætning til i 2007 – nåede at få min del af de små canapeer, der var ferniserings traktementet.


Som du kan se i galleriet består udstillingen INSITA 2010 af 4. sektioner. Besøg også siden på sng.dk der omtaler INSITA 2010. Her kan du også eksempler på værker på udstillingen.

De fire sektioner er:

1. Udstilling med Grand Prix vinderen INSITA 2007 Justyna Matysiakovej (1979) fra Polen. Hendes værker, hvis motiv er detaljerede gengivelser  af  bl.a bygninger, er karakteriseret ved en klar komposition med en fin lineær struktur, og mange nuance inden for en snævre valg af farve (varm brun)

2. Den international konkurrence udstilling af værker af nutidige kunstnere indenfor naivistik kunst, art brut, og outsider kunst. På den udstilling vælger den internationale jury , hvem vinderen af Grand Prix Insita 2010 er. Grand Prix blev i 2010 tildelt Philippe Azema. På udstillingen deltager 56 kunstnere fra små 30 lande. Langt de fleste er det der kan benævnes outsider kunst. Seks af kunstnere vil jeg kalde naivistiske kunstner: Simonka-Maria Arfyelanne og Pal Homonai fra Ungarn, Milanka Dinic fra Serbien, Anna Lieber fra Polen, Ion Patrascu-Scan fra Rumænien og så mig selv. Se evt. indlægget 21. INSITA ord og definitioner.

3. Et “Mini gallerie”, der præsenterer en værker af fire kunstner. Ivan Rabuzina (1921 – 2008), en førende kroatiske kunstner indenfor naivistisk kunst, hans værker er harmoniske, poetiske malerier af blomster og landskaber. Robert Burda (1942), en repræsentant for tysk kunst brut med minimalistisk opbygning og tegning. Kashinatha Chauhan (1966) fra Indien hvis værker er spontane og umiddelbare. Endelig vises også værker af en ukendt tysk kusntners fortolkninger af eventyr og fantastiske fortællinger.

4. Textil-Kunst skabt af stof, garn, eller fiber. Her vises værker af tyve europæiske kunstnere, heraf mange i verdensklasse (Helga Sophia Goetz, Danielle Jacqui, György Kricsfalussy, Raymond Materson, Michel Nedjar, Anna Zemánková osv.). Udstillingen viser forskellige tekstil medier benyttet i såvel klassiske billedetæpper som i objekter og installationer.Værker motiver er forskellige, fra en gengivelse af verden til værker baseret på den kreative strøm af fantasi og indre vision.

INSITA er vel nok den betydeligste udstilling i Europa inden for “selvlært” kunst. Jurymedlemmerne er interntaionale eksperter på området. Det slår naturligvis også igennem i udstillingen, som er såvel anderledes som orginal (jeg er bleve enig med mig selv om at begge betegnelser godt kan bruges på engang). Alle sektioner viser således spændende værker af unikke kunstnere – hver eneste værk er unik, her er ingen kopister hverken af andres eller egne værker. Du kan ikke se noget lignende andre steder.

2 kommentarer til “22. 4xB. INSITA 2010”

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.