23. 4XB. At rejse fra B over B over B til B

Det har været en perfekt rejse ned gennem Europa – Berlin, Budapest, Beograd, Bratislava –  rundt i Serbien og med stop i Ungarn og Slovakiet inden turen igen gik retur til Danmark. Rejsen fulgte stor set fuldte rejseplanen – dog med det ekstra besøg på Museum Gugging ved Wien. I alt kørte jeg 4905 km på de 21 dage turen tog, heraf de 1320 km fra Bratislava til Saxild i et stræk.

Og jeg er i tilbageblikket glad for at jeg blev “tvunget” til bilturen på grund af at kolonien i Zlatibor og ferniseringen på INSITA 2010 lå med lige præcis den forskydning for hinanden. Oplevelserne havde aldrig blevet det sammen – og ikke af samme kalibre – uden Berlingoens medvirken. Det er en god ballast at have med ved fremtidig planlægning af rejser og studietur, at en sådan tur kan gøres stor set uden problemer. Og at de små problemer, der opstår som vinduer der falder ned i døren, kan løses ved hjælp af gebrokken engelsk fra flere sider.

Det er nemt at rejse i de pågældende lande. Folk er venlige, der er rent på hoteller og toiletter (jeg vil tro at standarden i snit er over den danske). Mad, øl og vin er god og billig – med faldende priser jo længere du kommer fra Danmark og vesteuropa. Brødet er bedst i Ungarn og dårligst i Slovakiet. Du kan se lidt af det jeg spiste her – er stadigvæk ked af at jeg ikke fik fotograferet bøffen i Kecekemet.


På rejsen købte – eller fik –  jeg disse souvenir og minder, og samlede derforuden en grøn sten fra den pikede brobelægningen  ved borgen i Novi Sad og en grå tilhugget sten fra brobelægningen uden for Nationalgalleriet i Bratilsava.

Jeg tager gerne en tur som denne igen, så længe jeg kan sidde bag et rat, men måske ikke i al fremtid med 1320 km i et stræk som afslutning.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.