41. møde. Landskab fra Slovenien

Her ser du de to billeder jeg gav til galleriet i Trebnje som tak for opholdet.

Det var sværere end jeg troede at male et slovensk landskab. Et dansk landskab er “barnelærdom” for mig. Men et slovensk landskab er helt anderledes. Linierne, bjergene, skovene, træerne, farverne, husene også videre. Det skulle jeg først sanse, før det kunne omsættes til noget fornuftigt på lærredet. Det var godt Berlingoen var med, så jeg kunne tage ture ud i det blå – eller nærmere op.

Billedet fra Slovenien kunne godt have fortjenet at være større end de 20×27 cm. Som du kan se er detaljeringsgraden på “Landskab med juni og 41. internationale møde for naivistiske kunstnere i Trebnje” meget større end på “Landskabet med maj og kærestepar” – og nærmest for stor. Oliefarvens tørretid gjorde det ikke nemmere.

Men mange af de besøgende børn syntes det var sjovt med alle de kendte detaljer. Haverne i forgrunden, kirketårnet, skolen og kirkegården bag byen og de tre kirker i bjergene. Og jeg var glad for at floden Temenica- som var meget smal her- løb forbi Trebjne. Ellers kunne jeg ikke få linierne i de to landskaber til at hænge sammen.

Og symbolikken i et dansk landskab sammen med et slovensk landskab, den er ok for mig.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.