Anorektiske modeller, boykot COS og robot-tøjstativ

Det her indlæg er hverken kunstigt eller naivt. 

Jeg læste på Business.dk i morges, at COS – H&M’s nye koncept Collection of Style, var åbent lørdag i København. Så prominente personer som Hella Joof og grevinde Cath Danneskiold-Samsøe var med til at rive tøjet ned fra bøjlerne. Det fik mig ind på www.cosstores.com. Og nysgerrig som jeg er klikkede på fashion show i menuen. Her kan du se en vidio med så tynde modeller, at jeg, da jeg så den, sad dybt chokeret.

Jeg har læste om de tynde modeller, men at det står så galt fat! Havde det været kvier eller unghopper, der havde samme fedningsgrad, så var ejeren blevet meldt til politet for vanrøgt.

Jeg mener, at store modeskabere tidligere, er blevet citeret for, at de elsker kvinden og at gør hende endnu smukkere ved at klæde hende på. Ikke at de nødvendigvis elsker en enkelte kvinde, men de blev inspireret af kvinden som “begreb”, det varme, det bløde, det runde ved kvinden og hendes figur. Nutidens skaber af mode, elsker deres eget snit og stil, målet er ikke længere at klæde kvinden på, men at skabe tøjet for tøjet egens skyld og for deres egen plads i modens hierarki. Det må være forklaringen på at de undertrykker de kvindelige former og vælger modeller uden personlighed. Kan man abstrahere fra de tynde modeller ser tøjet spændende ud. Men det kan jeg ikke. Det er grimt, unaturligt og uhyggeligt. At nogen ved sit fuld fem kan finde på at lade de modeller gå med deres tøj på er utroligt. Og unge piger bliver påvirket til at tro at dette er skønhedsidealet.

Jeg har to forslag:

Boykoy COS. Er der ikke en, der starter en global kampagne.

At der findes midler til at udvikle et robot-tøjstativ, der kan gå catwalk. Det kan kun blive mere yndefuldt. Og så behøver modeskaberne ikke længere at hænge tøj på kvinder. Deres ultimative lykke er gjort, kun dem selv og deres tøj i deres verden. Og vi andre får ikke forvansket vores skønhedsideal.

5 kommentarer til “Anorektiske modeller, boykot COS og robot-tøjstativ”

  1. En ting er, at de ville gøre Somaliere efter en hungersnød dybt misundelige – men det er jo børn?!

  2. Efter tændstik nr 4 var kommet på podiet måtte jeg simpelthen gå væk fra siden. Blev virkelig dårlig…De minder om KZ fanger!!!!

  3. der er en rigtig god artikel om lige dette emne i cosmopolitan den danske udgave i denne mdr, hvor de blandt andet opfodrer kvinder til at stå sammen om at kæmpe imod dette frygtelige ideal (som beskrives som en barnestørrelse 10 år). en masse gode råd til kvinder i alle aldre. om at vi grundet spejling af os selv i andre, skal være opmærksomme på, hvordan vi heller ikke er med til at påvirke hinanden i en dårlig retning (ubevidst selvfølgelig.). råd til kvinder lige fra 15-45 års alderen. som kommende mor også en masse råd til fremtidige døtre. og at det hele handler om selvværd, og hvordan vi som kvinder også kan påvirke hianden (så lad os gøre det på den gode måde). længe leve kvinder (der roser og anderkender andre samt elsker sig selv uanset størrelse) og længe leve bladet cosmopolitan :-)

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.