Bagt rødbedpuré med sennep-timiansauce

I aften vil jeg lave frikadeller. Til dem vil jeg serverer hjemmebagt rugbrød og et eller andet med rødbeder. Og så var det jeg kom i tanker om en opskrift som jeg for mange år hentede ned fra nettet på det der dengang hed torvehallen.dk.  Perfekt fordi jeg pt. både har timian og fløde i mit køleskab. Den findes ikke længere på nettet, men jeg har en gammelt plettet udskrift, som jeg vil forny ved at lægge den her på bloggen:

Opskriften her er til 4 personer som ikke er bange for fløde og smør:

150 g skrællede rødbeder (er vel omkring 200 før skræl)
¼ l piskfløde
10 g smør
2 æggeblommer

½ lille løg
20 g smør
timian
1 spsk sennep
2 dl boullion (jeg tror, bare jeg bruger vand)

Skær rødbederene i terninger og kog dem møre i fløden. Fløden skal blive tyk, så lad være med at have låg på.
Pureer rødbederne. Tilsæt smør og æggeblommer, smag til med salt og peber.
Fyld rødbedepureen i smurte ovenfast portionsformer à ca 1½ dl.
Stil formen i vandbad. Dæk med dolie og bag ved 125-150° C i omkring 1 time til pureen har sat sig
Lad puréen hvile

Imens laves saucen:
Læget hakkes fint og svitset i en smule af smørret i en lille gryde. Tilsæt timian, sennep og boullion. Smag til med sa,t og peber, og sving resten af smørret i, så det bliver en let cremet sauce.

Servering:
Vend pureeren ud på en tallerken og fordel saucen rundt om.

4 kommentarer til “Bagt rødbedpuré med sennep-timiansauce”

  1. Den opskrift gør mig helt sulten – farligt at læse sådan noget sidst på eftermiddagen. Men jeg tror jeg skal prøve det en gang, Håber du har det godt og havde en givty tur til Serbien – meget flotte billeder du laver ! Du har nu altid været god til at tegne.

  2. Kære Vibeke

    Hyggeligt at høre fra dig – hvis du laver den skal du koge fløden rigtig godt ind – ellers har den svært ved “at sætte sig”. Jeg kom aldrig til Serbien, for de udsatte fernisering 14 dage – og der kan jeg ikke.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.