Din virksomhedsregistrering er modtaget i CVR

I dag fik jeg en mail med emnet = overskriften til denne post:

Kære Dorte Marcussen

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har foretaget oprettelsen af din virksomhed. Vi kan oplyse, at du har fået tildelt:
CVR-nr 31662516 og P-nr 1014847878.

Dette er ikke dit officielle registreringsbevis. Registreringsbeviset vil du modtage fra SKAT inden for den kommende uge.

På hjemmesiden www.cvr.dk kan du fra imorgen se de oplysninger, som vi har registreret om din virksomhed.

Hvis du har spørgsmål til din registrering, er du velkommen til at kontakte Erhvervs- og Selskabsstyrelsen på mail eogs@eogs.dk

Med venlig hilsen

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen

OBS: Dette er en autogenereret mail og det er ikke muligt at besvare denne mail.

I blogposten Kunstnerisk skaben eller stræben fra d. 10. september skriver jeg, at jeg nu har taget mig sammen til at få et CVR-nummer. Det gik ikke så nemt, for jeg ønskede ikke at lade mig momsregistre. Mit ønske er blot at holde en skarp adskilles af min indtægter som lønmodtager og min private udgifter fra indtægterne og udgifterne fra virksomheden. Derfor har jeg også to konti.

Først fik jeg ansøgningen retur fra Erhvervs- og selskabsstyrelsen, som mente jeg havde glemt at krydse af at jeg skulle momsregistreres. Dernæst fra SKAT af samme årsag. Ved en telefonisk samtale med SKAT fik jeg at vide at de ikke vil tildele et CVR-nummer til nogle der ikke har forpligtelser over for dem – så som moms. Et rigtigt skrankepave svar. Nu har jeg lavet regnskab og opgivet overskud i over 10 år, og så er beskeden: Ingen forpligtelser!

Øjensynlig gik E&S og SKAT i en slags dialog, vist meste for et syns skyld. Efter et par uger blev jeg i hvert fald ringet op fra SKAT og fik at vide at det ikke var muligt at give mig et CVR-nummer, men at de gerne vil tale med mig i E&S. Der følte jeg mig nærmest taget i skole, fordi jeg overfor SKAT havde givet udtryk for at det godt kunne lade sig gøre at få et CVR-nummer uden at være momsregistreret – jeg mente, nu jeg var i god tro, hvorfor sendte E&S ellers min ansøgningen videre til SKAT i anden omgang. DET KUNNE DET IKKE. Men det fremgik nu også af samtalen med den skrappe dame, at det ikke er E&S der spænder ben – de får op til flere ansøgninger efter CVR-nummer om ugen, som SKAT ikke vil godkende.

E&S ønsker, at alle skal tildeles et CVR-nummer, gerne fra fødslen liges osm vi har et CPR-nummer. For mig lyder det som en rigtig god ide, det vil sende signaler om at vi alle har en iværksætter inden i os. Og at staten bakker 100% op bag dette. Men SKAT er så ikke enig, forstod jeg. 

Og nu forstår jeg intet – jeg har fået et CVR-nummer, helt i modstrid med hvad jeg ellers har fået oplyst. Er spændt på til at se i morgen hvad der er registreret på CVR-nr 31662516. Måske det bliver lidt Kafka agtigt….

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.