Glæde 1. Kunst i foråret i Nordjylland

Der er travlhed på udstillingfronten. To ferniseringer inden for 14 dage – en søndag den 22. marts i Dronninglund i Nordjylland og en i Vernuil sur Avre i Frankrig lørdag d. 4. april. Du kan læse mere om udstillingen i Dronninglund Kunstcenter på blogposten på naivisten.dk: Fernisering på Livsbilleder – Kvindesyn.

Udstillingen glæder jeg mig til. Det er der flere grunde til.

Den første er at der på udstillingen er 18 andre kunstnere med – og det er kun kvinder, det er nu blot en sidebemærkning, det er ikke nødvendigvis en glæde i sig selv. De maler alle figurativ, men kun en maler naivistisk foruden mig. Det er Ruth Smidt. Langt de fleste gange udstiller jeg med andre naivister, denne gang er det så en anden slags udstilling. Gad vide hvordan mine værker fungere i den sammehæng?

Den anden er at det sker i Nordjylland, det er både min “hjemstavn” og en landsdel, der kender til – og værdsætter – naivistisk kunst. Tænk på Knud Erik Færgemand og Carla Thonsgård. Århus er så provinsiel, at dem, der ser på kunst her i byen ikke regner den naivistiske kunst, af den simple grund at de er bange for at virke som kom de fra provinsen – sådan går rygtet i hvert fald i naivist kredse.

Portræt af KunstenDen tredje er at jeg har nået at male et værk med titlen “Portræt af Kunsten” – bare titlen er en fornøjelsen, og ja det er med stort K. Det glæder jeg mig at se hængt op. Du får et lille kig på det til højre – i løbet af næste uge kan du se det i en højere opløsning på naivisten.dk.

Den fjerde er at version 11 af “29 butikker fra A til Å” har premiere. Ganske vist kun med en ny butik.

Og så kommer min mor Else på 78 år med og mindst to af hendes gamle veninder møder vist frem. Else ved det ikke.

2 kommentarer til “Glæde 1. Kunst i foråret i Nordjylland”

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.