I dag er en af de dage

Jeg vil huske resten af mit liv.

En af mine kollegaer fortalte, at hun havde fået en indkaldelse til plastkirugisk afdeling. For en uges tid siden havde hun fået fjernet et modermærke på armen hos sin egen læge. Undersøgelsen havde vist celleforandringer.

Og hun sagde, at det var godt at jeg havde sagt at det mærke, det skulle hun se at få fjernet. Jeg har selv fået fjernet et modermærke med malignt melanom tilbage sidst i 80’erne. Så når jeg spotter et underlige mærke så skal det væk.

Så jeg blandede mig, da jeg så det, selv om jeg en kort overgang overvejet, at det ikke  tilkom mig at blande mig og gøre hende bekymret. Det at jeg blandede mig, og sagde to sætninger, kan få afgørende indflydelse på min kollegas liv.

En anden dag af samme kaliber var i 2007, da der var fernisering på en udstilling i havnekontoret i Haderslev. En af de besøgende var overstrømmende taknemlig og takkede mig fordi jeg havde betydet, at hans søn var kommet vel igennem skole.

Svagt kunne jeg huske at den besøgende var far til et barn på den skole jeg var skolenævnsformand for i midt i 80’erne. Han havde fortalt mig, at hans søn blev moppet af klasselæreren. Det havde jeg nævnt i for skoleinspektøren, der må have fået klasselærerren til at stoppe mobningen.

Så den dag i 2007 var også en dag, jeg vil huske resten af mit liv. Jeg fik en tilbagemelding på, at det var rigtigt at blande mig, tage ansvar for noget ubehageligt og sige to sætninger til en skoleinspektør – som iøvrigt var sin opgave voksen. Det ændrede et barns liv.

Store dage opstår når man opdager at en minimal handling, har enorm betydning for en andet menneske liv.

Én kommentar til “I dag er en af de dage”

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.