Katalog fra 15. koloni

I boblekuverten fra i går lå der også to kataloger fra udstillingen med værkerne fra 15th Colony of Naïve and Marginal Art på Museum of Naïve snd Marginal Art i Jagodina, Serbien.

Nu har jeg oversat lidt af artiklen i kataloget:

Ud over gruppen af kunstnere, som har samarbejdet med Museet i længere tid, er  også “nye” kunstnere med anerkendte kreative potentialer  inviteret til kolonien.

Dette år er Dorte Marcussen, Lone Villaume, Joskin Siljan, Vladislav Aresnovic, Danica Simic og Igor Simonovic, de kunstnere , der bragte ny energi til arbejdet i kolonien. Blandt dem, skal især fremhæves de tre, der var på Biennalen for første gang og straks blev anerkendt og fik tildelte priser.

….. Kunstneren fra Danmark, Dorte Marcussen, inspirerede med en række af moderne urbane fænomener og nye techonologier, der viser kraftig geometrisk stiliseret og usædvanligt udformet byer, gader eller seværdigheder. Hun arbejdede også med landskaber, der er en integreret del af interaktive helhed Tidernes Landskaber og samlingsværket 12 Landskaber til tiden. Denne installation består b.la. af en slags virtuelt dagbøger, der præsenteres på hendes blog www.tl.dortemarcussen.dk.

Den anden kunstner fra Danmark Lone Villaume præsenterer dagligdags scener af ældre i en joviale atmosfære af afslappethed sammen med en kærlige humor. Ved at reducere elementerne i billederne, opnår kunstneren en intensiv udtryksfuldhed af emnet, idé, form og farve.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.