#ophavsret, #plipaanettet og #huskkilden

Gælder #ophavsretten og ikke på Facebook og nettet – hvad er #plipaanettet og #huskkilden?

Hele tanken bag nettet og de sociale medier er vel at give alle nem og effektiv adgang til viden og informationer. Det er helt i orden at forbedre, vidergive erfaringer og lave sin egne udgaver, men jeg vil mene at man altid lige giver link til til der, hvor inspirationen/eller inspirationerne kom fra.

En profil med #plipaanettet er både en der er gode til at fortælle om egne ideer og aktiviteter, men også på forbedringer af og erfaringer med andres gode ideer – og måske oversættelse fra et sprog til et andet. Så kan andre bygge videre på såvel den første idé som forbedringer og erfaringer – og vi får måske en hel genial løsning. Vi skal have innovation og ikke kopister. Vi skal have rollemodeller, der ikke (bare) profiler sig selv, men profiler det, vi sammen kan skabe.

Denne status – som det hedder på Facebooksproget – er afledt af at to af mine bagedystvenner indenfor de sidste dage har lavet indlæg på deres Facebooksider, med en opskrift på Æbleroser. En tredie bagedystdeltager, henviser i en kommentar hos den ene til en video, hvor man kan se hvordan den laves – den video er lavet i april 2015.

Denne tredie bagedystdeltager viser #plipaanettet. Men jeg er et nysgerrigt menneske, og har lært at være obs på #huskkilden. Og det tog ikke mange sekunder at finde flere videoer, der var mindst lige så instruktiv som den første både fra før og efter april 2015 – faktisk forbløffende hvor mange der i en kort periode har lavet videor om Æbleroser. Den tidligste jeg kunne finde var fra august 2013 – det er så den jeg har delt nedenfor. Danis Cupcakes er sikkert også blevet inspireret et eller andet sted fra…og nu er kager jo ikke verdens allervigtigste emne, så jeg søgte ikke længere..

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.