Travlhed og masse af kunst af svingende kvalitet

Jeg havde et mål om at lægge et af delværkerne i version 6 ud her på bloggen hver dag. Og mellem Q og R gik der så 8 dage. Ja, jeg har flere undskyldninger.

I sidste uge havde jeg travlt med at få tre små værker færdigt til udstillingen på Strandgalleriet. Der er fernisering på lørdag. Du kan læse mere om den udstilling og to andre aktuelle udstillinger på forsiden af naivisten.dk.

Fredag aften stod den på 007-fest med Landscentret. Og lørdag gik turen til København. Var på Louisiana og se Tal R. Jeg kan til slutte mig Børsen anmeldelse, der er citeret øverst på hjemmesiden  “Førstehåndsindtrykket af Tal R’s ophængning på Louisiana er ganske overvældende. Lidt ligesom at  komme ind hos en tæppehandler i en eksotisk basar, hvor alt byder sig til.”. På mange måder flot og inspirerende, men jeg blev træt, træt af de dårlige farver og ensformigheden i farverne. Det er for lyserødt og for dødt. At det er at fokusere på maleriets grundprincipper – som det står på Loisianna.dk – at vælge kun at male med syv farver (som ikke må blandes) i alle 17 store malerier, forstår jeg ikke. I min verden så er et af maleriets grundprincipper, at bruge farverne.

Man kunne vel sagtens argumentere for, at Tal R ‘s brug af de få farver sætter spot på farverne, brugen af dem og deres betydning for maleriet. Men jeg føler mig svigtet og farverne må føle sig svigtet. Det var ikke et billede, der var mere grønt, rødt, gult, pink o.s.v end et andet. I Louisianas omtale af udstillingen står der også, at Tal R siger noget med og ikke om maleriet. Står det ikke modsætning til at have fokus på maleriets grundprincipper – det må da være om maleriet – og at have valgt at fortælle en ensformig histore med farverne? – der kunne være sagt meget med farverne.

Børsens eksotisk basar har vist mere at byde på, hvad angår farver og lugte. Ja, jeg er lige ved at tro, at det er det jeg mangler. Tal’s R billeder formidler ingen lugte, ingen sved, intet kryderri, ingen parfume, der er ikke en gang en snært af kamelpis og uhumskheder. Der er kanter, mønstre, perpektiver, former, men ingen lugt og smag, måske heller ikketiner og musik. Se også Tal R. Male til børn eller male som børn.

Lørdag aften stod den til gengæld på duft, lugt og smag. Da var jeg på Noma og spise med Lene, Jacob og Asmus. Flot, anderledes, kunst. Konsistens, smag, kontraster, lugt, duft, farver, vi kom hele vejen rundt. Blev provokeret og overrasket, at det man putter i munden kan være så anderledes og varieret er et rent eventyr.

Søndag stod den igen på kunst. Art-Copenhagen i Forum. 50% var decideret dårligt, 40% var ligegyldigt, 5% smukt og vil være en fornøjelse at eje og 5% – højst- flyttede grænser og vil være fedt at eje. Og det sidste sker kun i min verden, hvis kunsten ikke har som mål at provokere eller kommer med entydige budskaber.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.